Presentació

Qui som Justícia i Pau de La Selva del Camp

Justícia i Pau de La Selva del Camp és un grup integrat dintre de Justícia i Pau, un moviment d’inspiració cristiana que lluita en molts països per un món més just i que te la pau i la convivència entre els pobles com a finalitat última. El grup de La Selva es va constituir fa quinze anys, i durant aquest període de temps ha vingut realitzant activitats molt diverses encaminades també a aquesta finalitat essencial: aconseguir un món més just i en pau.
Les activitats desenvolupades en el decurs d’aquests quinze anys han estat moltes i variades: xerrades a càrrec de persones de molt diferents edats, ideologies i procedències, però en sintonia amb la raó de ser del grup; manifestacions en contra de la guerra en el moment del conflicte iraquià; sessions de cine-fòrum; lectures de textos de poetes i autors d’arreu del món compromesos amb la pau, la justícia i els drets humans; venda i divulgació de llibres i publicacions que comparteixen les nostres inquietuds i el nostre compromís, i un llarg etcètera que no és ara moment d’especificar.

Quines són les nostres propostes

El primer dels nostres objectius és la dignitat de les persones. Per tant, reivindiquem el dret de tothom al treball, segons les capacitats de cadascú, així com salaris i pensions dignes; el dret de tots els ciutadans a un habitatge; la moratòria dels desnonaments que tanta angoixa estan generant en l’actual crisi, i demanem urgentment una llei que anul·li l’obligació de continuar pagant la hipoteca un cop ha passat el pis o immoble a mans del banc amb qui es va firmar.
Reivindiquem també la no privatització de la sanitat i l’educació. Res pot coartar el dret de tothom a una sanitat gratuïta i de qualitat, ni tampoc el dret a l’ensenyament i a la cultura sigui quina sigui la procedència de les persones residents i treballant en el nostre país.
Estem contra tota classe de violència, ja sigui la que es manifesta en conflictes armats com aquella que s’exerceix sobre les persones, sigui física o psicològica.
Voldríem una fiscalitat més justa i una lluita eficaç i efectiva contra el frau fiscal. Es escandalosa la situació a la que s’ha arribat amb l’evasió de capitals i amb les fortunes que es troben en unes poques mans, mentre totes les retallades socials i econòmiques cauen sobre les classes més desprotegides. No volem continuar en mans dels bancs ni dels qui els dirigeixen i demanem un control exhaustiu dels governs sobre els guanys astronòmics i desmesurats de moltes entitats bancàries que, com en el cas de les participacions preferents, s’han valgut de l’engany i la coacció per obtenir beneficis, sense cap escrúpol ni el més mínim sentit ètic.
Ens agradaria també que els mitjans de comunicació públics, es a dir, pagats per tots els ciutadans, fossin realment democràtics i deixessin d’estar al servei del govern de torn. La manipulació informativa i la falta de credibilitat és, en alguns casos, vertaderament escandalosa.
També estem oberts a tots els comunicats i suggeriments que ens vulguin fer, sempre que siguin guiats per un esperit de cooperació, de diàleg i d’aportació positiva. A Justícia i Pau no discriminem a ningú. Fem nostra la frase que diu “sense justícia no hi ha pau”, i també la de Ghandi quan afirmava que “no hi ha camins per la pau, la pau és el camí”.